LÉDIG étkezési citromsav 25kg

A citromsavat az élelmiszerek gyártásához régóta használják. Az Európai Unióban használatos E-számok szerinti kódja: E330.

Savanyúságot adó és szabályozó tulajdonsága révén előszeretettel használják föl üdítőitalok, gyümölcslevek, édességek, lekvárok, dzsemek ízesítéséhez. Emulgeáló hatását a jégkrémek gyártásakor a zsírok kiválásának megakadályozására használják föl, de a karamell kikristályosodását is gátolja. Antioxidánsként a citromsavat gyakran alkalmazzák az élelmiszerek, például zöldség-gyümölcs készítmények színének és aromájának megőrzéséhez. Gátolja továbbá a fehérjék kicsapódását a tejkészítmények sterilezése során, és a javítja a lisztek, tészták sütési tulajdonságait is. Tartósító hatása miatt konzervekben, befőttekben, savanyúságokban is megtalálhatjuk. A bor- és sörgyártásban is felhasználják.

A citromsav a háziasszonyok konyhájában is jó szolgálatot tesz.

Mivel jó antioxidáns, segíthet megőrizni a zöldségek, gyümölcsök színét. A darabolt gyümölcsökre, gyümölcssalátákra szórva segít megelőzni azok nem kívánt barnulását. Emellett a lekvárok, dzsemek, befőttek, szörpök készítésekor savanyúságát kihasználhatjuk az ízlésünknek megfelelő, tökéletes ízharmónia kialakításához. Savanyító hatása miatt teához vagy hűsítő italokhoz, limonádékhoz is felhasználhatjuk.

A citromsavat nem csak a konyhában hasznosíthatjuk. Kiválóan alkalmas a konyhai kisgépek (vízforraló, kávéfőző, stb.) vízkőtelenítésére, de a konyhai, fürdőszobai felületek tisztítására is használhatjuk. Az ecethez hasonlóan jól oldja a vízkövet és a szennyeződéseket, de azzal ellentétben nincsen kellemetlen szaga. A vizet lágyítva hatékonyabbá tehető vele a mosás is, de a fémekről a rozsda leoldására is alkalmazható.

A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!

29 782 Ft
db
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről