Hántolt köles
A kölest főzés előtt alaposan, többször öblítsük le, mossuk át. A megmosott kölest csurgassuk le, tegyük egy főzőedénybe és legalább háromszoros mennyiségű vízzel öntsük fel. Fedő alatt, időnként megkeverve kb. 15 percig főzzük, amíg megpuhul. Gluténmentes, alacsony kalóriatartalmú, magas rosttartalmú, könnyen emészthető.
Élelmi rostban gazdag gabona, amelyet fogyaszthatunk számos formában, például kásaként, köretnek, fasírtokhoz, süteményekhez.
Átlagos tápérték | 100g termékben |
Energia | 1664 kJ (394 kcal) |
Zsír: | 4,6 g |
- amelyből telített zsírsavak | 1 g |
Szénhidrát: | 72,9 g |
- amelyből cukrok | 6 g |
Rost | 8,5 g |
Fehérje | 11 g |
Só | 0 g |
Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. |
|
Összetevők: hántolt köles
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!