Az útifűmaghéj magas rosttartalmánál fogva nagy mennyiségű vizet képes megkötni. Ennek a tulajdonságának köszönhetően kitűnően alkalmazható krémek, pudingok, zselék készítésére. A vegetáriánusok és vegánok étrendjében zselésítő anyagként is használható, hiszen állati zselatin helyett, főzés nélkül is. Ételeink sűrítésére, sütemények, kenyerek, tészták állagának javítására is remekül felhasználható.
Átlagos tápérték | 100 g termékben |
Energia: | 753 kJ / 187 kcal |
Zsír - amelyből telített zsírsavak
| 0,5 g 0 g |
Szénhidrát | 4 g < 0,5 g |
Rost | 78 g |
Fehérje | 2,5 g |
Só | 0,33 g |
Tárolás: Száraz, hűvös helyen
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!